top of page

Åslaug Krokann Berg

Utstillingen på FUGE består av nye tegninger gjort høsten/vinteren 21/22, samt deler fra Berliner Friedhöfe-serien (2019-21), som baserer seg på fire forskjellige kirkegårder i Berlin.

Felles for alle tegningene er at de tar utgangspunkt i trær og røtter, og er laget med kritt, kull, blyant og elektrisk viskelær, hvor mørket og lyset henholdsvis er tegnet og visket fram.

Sporene av det som har blitt visket ut blir en del av tegningen og fungerer som tegn på både prosess og tid som har vært.

Tegningene er jobbet fram i en kombinasjon av det rå, fysiske og det detaljerte, presise.

Here comes the flood, som er tittel på utstillingen, er også tittel på et stort fem-delt arbeid jeg har jobbet med siste halvåret. Vi lever i kaotiske og uforutsigbare tider hvor mye står på spill, og som har blitt en drivkraft i arbeidene. Tittelen forener både de seneste arbeidene og Berlin-serien.

Berlin er lag på lag av historie, kultur, personligheter og levd liv, som gjenspeiler seg i byens kirkegårder. Tegningene derfra, har tatt utgangspunkt i ett tre fra hver Friedhof. De seneste arbeidene har på sin side utspring i rotvelt og spjærede trestammer; et bilde på opprivende tider, i tillegg til tiden som har vært og er.

Berlin-Friedhöfe serien er tidligere vist i Fredrikstad Kunstforening, 2021 og i Kongsvinger Kunstforening, 2020. I forbindelse med Berlin-serien er det laget en liten bok med alle tegningene, som også har en kort tekst om hver Friedhof.

Utstillingen Here comes the flood, blir først vist på Galleri Heer i mars i år.

bottom of page