top of page

Anne Siv Falkenberg Pedersen

My wild companion

23.1.-21.2.2021

Kroppslige erfaringer danner bakteppe for denne utstillingen. Med røtter i den abstraktekspresjonistiske maletradisjonen tar kunstneren utgangspunkt i den verden som åpner seg når vi vender blikket innover.

En kontemplativ tilstand er også bevegelse.

Mens den fysiske kroppen er i ro kommer kroppens indre bilder til syne.

 

My wild companion består av malerier og bearbeidede windsurf seil.

Maleriene er stedbundne og forankret på vegg mens seilene også har en annen dimensjon. De beholder sin opprinnelige funksjon selv om de endrer karakter, de bærer fremdeles en forventning om at man kan seile med dem om det skulle vise seg nødvendig.

Anne Siv Falkenberg Pedersen ( f. 1971 ) Utdannet fra Kingston University og Winchester School of Art. Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, et utvalg er Galleri Semmingsen, B-OA, Principal Sombrerers i Barcelona og Gallery 55 i Shanghai. Mottatt flere stipend, bl.a Vederlagsfondets arbeidsstipend og Oppland fylkes kunstnerstipend. Innkjøpt av bl.a Haugesund Billedgalleri, Kronprinsparets bolig på Skaugum og KORO. Stipendiat hos Irma Salo Jaeger og Tycho Jaegers stiftelse i perioden 2018 – 2019. Flere fagpolitiske verv bl.a som nestleder i Oppland Kunstsenter og som styreleder i Østlandsutstillingen.
Siden 2011 har hun også vært tilknyttet Trafo Kunsthall som koordinator, kurator og formidlingsansvarlig og var kurator og produsent for utstillingen «Svanene fra Lazarusdalen – Norsk Outsider Art» i 2019. Falkenberg Pedersen deltar også på Nasjonalmuseets åpningsutstilling «Jeg kaller det kunst» i 2022.

My wild companion - 2020.jpeg
bottom of page